Polaganje

 

 

Ono naravno nije samo sebi svrhom. Prije svega materijalizira povezanost studenta i učitelja, predstavlja studentima potvrdu ispravnosti prakse, može biti odlično motivirajuće sredstvo i na kraju nas uči da je ipak nevezivanje najkorisnije jer u krajnjem imamo samo ono što je u nama, bilo da je to postignuće određene vještine ili spoznaje.

 

 

Statistike

 
 
PREGLED POJASEVA
KRONOLOGIJA POLAGANJA
POLOŽENE DIPLOME
PRISUSTVO NA SEMINARIMA
PRISUSTVO NA TRENINZIMA
o radi na umu, a zapostavlja tijelo (ne hrani kvalitetno, ne pokreće cjelovito i harmonično…) stvaraju se pretpostavke za neravnotežu, a time i ozljede odnosno bolesti. Naravno, u koliko se intenzivno radi na tijelu, a zapostavlja um, također se stvaraju pretpostavke za neravnotežu.

 

Osnovna svrha ovog teksta je otvaranje ili proširenje BL Kempo studentima panoramu vezano uz uvjetno rečeno: drugi bitan aspekt (respiratorno-energetski) Bijeli lotos KEMPO prakse. Ovaj aspekt BL Kempo prakse je poput čamca ili broda koji nas treba prevesti na drugu obalu rijeke ili oceana ali ona istovremeno uključuje obje obale i predstavlja područje prekrasnih izazova, no naravno i opasnosti.

 

Polazište BL Kempo prakse je: TIJELO I UM SU JEDNO

 

Ki ili Chi je moć, važno je tu moć obojiti ljubavlju, svjetlošću, svime onime što uobičajeno nazivamo dobro ili božansko. Kako je usmjerenje BL Kempo prakse prema stanju mira, sklada i mudrosti, dužnost je svih Kempo praktičara podržavati one silnice koje snaže takvo usmjerenje i omogućuju takve plodove. Naravno, moguće je moć usmjeriti na nepovoljna mentalna i tjelesna stanja, što BL Kempo Ka treba pokušati izbjeći koliko god je najviše moguće. 

 

 

 

  

 

Brzi Linkovi

BL Picassa Photo
pogledajte našu fotogaleriju
BL Blog
posjetite BijeliLotos Blog
BL Literatura
mala BL biblioteka