Općenito

 

 

Vještina Kempa ruši barijere između nas i drugih. Dovodi nas u sklad s našom prirodom
otkrivajući one njene dijelove koji su inače skriveni ili potisnuti. Fizički nas oslobađa ograničavajućih mišičnih obrazaca ili stanja, te na taj način služi kao terapeutska praksa. Jedan od rezultata takve prakse jest da se osjećamo vitalnije i zdravije.

 

 

 

 

 

 

Znak Škole

opis i tumačenje znaka

Lotos su različite tradicije tijekom povijesti koristile kao simbol čistoće ili savršenstva. On raste u blatu, a ipak čist i neokaljan cvjeta na površini u svoj svojoj ljepoti. U tom kontekstu može se smatrati simbolom savladavanja nečiste prirode. Svaku osobu koja nosi ovaj znak on podsjeća na potrebu istinske otvorenosti u komunikaciji, te podržavanja života u njegovom čistom i svetom stanju, bez ljutnje, mržnje, nasilja, napetosti… U tom smislu on oslikava jedan od temeljnih ciljeva BLK, a to je mir, ne kao izraz već kao unutrašnje stanje iz kojeg ni pod nepovoljnim okolnostima ne mogu iznići ozljeđujuće reakcije.  

   

Sensei

vodič na Putu

U školi Bijeli Lotos Kempa osnovni prijenos znanja odvija se direktnim putem sa Sensei-a (učitelja) na studenta. Bez uvažavanja i razumijevanja ovog odnosa nije moguće postići potrebnu razinu znanja kao i otvaranja kanala za energetski naboj koji se pri tome stvara. Upravo stoga je neophodno produbiti ovaj međuodnos koliko god to bilo teško jer on uključuje mnoge različite aspekte prakse i života. Senseiev odnos prema studentima bi se poput strujanja trebao odražavati na mnogim nivoima komunikacije i sezati do udaljenih kutova njihovih života. Sensei je otac, ponekad majka, savjetnik, prijatelj, suputnik, onaj koji oplemenjuje, a ponekad učitelj u uobičajenom smislu riječi. Sensei je čovjek, čiji se činovi temeljeni na samokontroli, nenasilju, mirnoći, skladu i mudrosti.  

 

Glavni Izbornik

 

Treninzi

Kontakti

Brzi Linkovi

BL Picassa Photo
pogledajte našu fotogaleriju
BL Blog
posjetite BijeliLotos Blog
BL Literatura
mala BL biblioteka