Novosti

 

 

Ovo je prostor rezerviran za najavu budućih događanja, kao i izvještaje sa već održanih,

vezano uz praksu Kempa i srodnih aktivnosti u našoj školi.

 

 

BL Seminar Jadovno/Velebit od 10. do 12.09.2010.
 
 

 

 

 

 

 

 

  

 

Seminar je otvoren za sve, dakle ako niste nikada vježbali Kempo, Kempo Yogu ili meditaciju to nije razlog da nam se ne pridružite. U koliko ste pak vježbali, pa imali pauzu, ovo je idalan način kako ponovo krenuti na BL_put, Put koji ne priznaje ograničenja. Upravo stoga nemojte biti ograničeni, nego zajedno s ekipom BL_posvećenika ravno na moćni Velebit.

 

Ovo će biti četvrti seminar u ovom nama omiljenom mjestu. Ovdje smo zaista danonoćno svi zajedno, u potpunosti dijelimo životni prostor, hranu, piće, energiju, riječi, praksu...Stoga je ovaj seminar nezamjenjiv. To ne znači da ostali seminari nisu dobri, bitni, korisni, naravno da ne, ali ovdje je, kako mi mislimo, najsnažnije prisutan izvorni okoliš i okruženje prvih pravih produhovljenih praktičara i svima prisutnima je velika inspiracija. Ovdje nema cifranja, nema šminkanja, luksuza. Ostaje ono što je najvažnije, ogromna planina, toliko moćna da mi ljudi puno lakše uviđamo koliko smo ranjivi i mali. Naravno, ona nam daje i potencijal za puno toga. U svakom slučaju ovo mjesto nas snažno usmjerava na nas same, na jasnoću u prepoznavanju puta, te važnosti sklada ne samo sa sobom i u sebi, već i sa ljudima, prije svega onima koji su nam bliski, te prirodom kao začetku i kraju, barem kada je u pitanju materijalni dio našeg postojanja.

Jadovno je fokusirana energija za buđenje našeg bića. Kod svakoga je to nešto drugo, ali gotovo je nemoguće da se izvjestan oblik mijenjanja percepcije ne dogodi.

 

SEMINAR JADOVNO JE NEZAOBILAZAN i zato što nam on omogućuje spoznavanje naših ograničenja ne samo u praksi Kempa, već i drugim sferama naših života. Tu prije svega mislimo na ukorjenjene navike koje su vrlo često sasvim nesvjesno postale čvrste konture naše osobnosti, a da je zbog toga naša prava priroda zatomljena. Iz toga onda proizlazi nepovjerenje, pretjerana krutost, sputanost, neiskrenost i mnoštvo drugih nepovoljnih mentalnih stanja. Jadovno nas uči kako se skladno stopiti s praksom, drugima i prirodom. Ovdje se ne radi samo o čistom zraku i vodi, već i načinu kako da takvima postanu naša tijela i umovi. Gdje možemo pronaći povoljnije uvjete od toga?

 

Učimo u Jadovnom u nepatvorenoj prirodi kako da i sami budemo u potpunosti prirodni. To bi se trebalo podrazumjevati, ali nažalost, danas to postaje sve rijeđe. BL_magičnost se ogleda upravo u tome što nam stvara najpovoljnije uvjete da se to ostvari. Naravno, to je moguće samo za one koji vjeruju u sebe, put i učitelja, za ostale nikakav Kempo, Zadar, Jadovno, Sensei neće biti od koristi. BL_put nam služi da jasnije uvidimo od kuda nam dolaze razočaranja, tuga i svekolika patnja u svakodnevnom životu, te kako da se s njima na vješt (ratnički) način uhvatimo u koštac i pokušamo pobijediti. To je za sve one koji ne prakticiraju ozbiljno, posvećeno i motivirano teško razumljiva i teško prihvatljiva alkemija. BL_alkemija je tehnika pretvaranja jednog stanja u njegovu suprotnost. To npr. u Kempu znači da napad bude pretvoren umjesto u ozljeđivanju nas, u povratnu silu prema samom inicijatoru napada. Ovaj put nije niti najmanje jednostavan, traži puno truda, energije, vremena i vještine. Na iste načine nastojimo napade tuge i drugih jadi pretvoriti u suprotnost, ponekad koristeći za to mekoću, drugi put aktivnu akciju, treći razumijevanje, a četvrti naprosto ustrajnu nepopustljivost. Koji način upotrijebiti zavisi od vrste napada i snage napadača.

 

Još jednom ponavljam Jadovno znači susret sa BL_alkemijom na najsnažniji, najjasniji način, on je buđenje. Buđenje spoznaje o BL_putu kao putu koji nije vezan uz dvoranu, određeno vrijeme i određene ljude, već koliko je on univerzalan i lako primjenjiv za različite situacije i potrebe. Otvorite se u Jadovnom za Kempo, Kempo Yogu i meditaciju na novi način i vidjet ćete kakav će biti učinak.

 

 

Brzi Linkovi

BL Picassa Photo
pogledajte našu fotogaleriju
BL Blog
posjetite BijeliLotos Blog
BL Literatura
mala BL biblioteka