Novosti

 

 

Ovo je prostor rezerviran za najavu budućih događanja, kao i izvještaje sa već održanih,

vezano uz praksu Kempa i srodnih aktivnosti u našoj školi.

 

 

KEMPO početni tečaj od 23.10.2018.g.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Početni tečaj Kempa se provodi kroz dva mjeseca po dva termina tjedno što ukupno iznosi 16 termina. Svaki termin traje 90 minuta.

Cilj tečaja: razvoj motoričkih sposobnosti, poboljšanje općeg fizičkog stanja i kondicije, povećanje samopouzdanja i mentalnog mira, upoznavanje s osnovama Kempo borilačke vještine, filozofije i prakse

Voditelj: O'Sensei Darko Jambrović. Svi zainteresirani za tečaj mogu napraviti predbilježbe na email superkempista@gmail.com ili telefon +385-98-905-47-51

Kratki plan rada: Upoznavanje s grupom polaznika, međusobno predstavljanje Sensei-a polaznicima i obratno. Kratki usmeni uvod u to što je to Kempo, kratka povijest Kempa, osnove ponašanja u Dojo-u, stupnjevi (pojasevi) i objašnjenje godišnjih Kempo seminara. Objašnjavanje ispravnog pristupa vježbanju kako bi se postigli optimalni rezultati u skladu s mogućnostima pojedinca. Svaki trening je započinje kratkom uvodnom meditacijom nakon čega slijede pripremne vježbe, zatim osnovni kempo pokreti (primanje i davanje, položaji tijela), jednostavne tehnike samoobrane. Polaznici tečaja će učiti pripremu za meditaciju u pokretu – trening na četiri strane (jap. Shi Ho Renshu). Ovisno o napretku grupe kao cjeline na tečaju će polaznici naučiti i svoju prvu Katu (meditacija u pokretu).

Tečaj uključuje: sjedeću meditaciju (jap. mocuso)

vježbe disanja (jap. shinkokyu waza)

pripremne vježbe (jap. taiso)

Kempo yogu

osnovne tehnike (jap. kihon waza)

osnovne stavove (jap. dachi)

tehnike samoobrane (jap. goshindo waza)

pripremne vježbe za meditaciju u pokretu (jap. Shi Ho Renshu)

osnovne tehnike masaže

osnove meditacije u pokretu (jap. kata)

teorija i filozofija Kempa

sažeta povijest Kempa

Kontinuiranom i samostalnom praksom naučenog na tečaju polaznik može poboljšati i održavati vlastito zdravlje

Što nakon tečaja? Nakon osnovnog tečaja svatko tko je zainteresiran i želi nastaviti vježbati Kempo može se priključiti redovnoj grupi.

Važno je znati da se Kempo ne može “naučiti” iz tečaja – tečaj je samo kratki uvod u to što je Kempo. Tečaj je degustacija – proba. Kempo se “uči” cijeli život. Kempo ima vrlo širok sprektar raznih aktivnosti i da bi se ovladalo s njima potrebne su godine svakodnevne prakse. Jedan život nije dovoljan da bi se svladalo sve što Kempo nudi. Važno je znati da Kempo nije i ne može biti instant rješenje . Kempo se uči cijeli život – učenik od učitelja i kasnije učitelj od svojih učenika. Na taj način je krug prijenosa znanja zatvoren i Kempo znanja (kod učenika i učitelja) i spoznaje bivaju oplemenjene novim iskustvima. Dok vježbamo Kempo možemo reći da živimo punim plućima. U trenutku kad prestanemo s praksom Kempa prestaje i cjelokupni osobni razvoj. U Kempu je najvažnija kontinuiranost u praksi i upornost (strpljivost), odnosno princip neodustajanja. Jedino kroz kontinuiranost koja je obogaćena strpljenjem možemo vidjeti plodove Kempo prakse koja nas vodi putem koji ne poznaje ograničenja.

U Kempu postoji gradacija znanja i vještine svakog Kempo praktičara. Gradacije se označavaju pojasevima odnosno bojom pojasa pa tako imamo bijeli, zeleni, smeđi i crni pojas. Oznake kreću od 10. kyu-a (početnički) do 1.kyu-a (Sempai – stariji asistent) i raspoređene su ravnomjerno po bojama pojasa – bijeli sa zelenim trakicama, zeleni pojas sa smeđim trakicama i smeđi pojas sa crnim trakicama. Nakon 1. kyu-a polaže se za crni pojas – Shodan i titula učitelja jap. Sensei. Dodatno nakon crnog postoji još 10 stupnjeva (DAN) crnog pojasa. Kaže se da tek nakon položenog crnog pojasa postajemo pravi Kempo učenici.

 

Treninzi

 

Kontakti

 

Brzi Linkovi

BL Picassa Photo
pogledajte našu fotogaleriju
BL Blog
posjetite BijeliLotos Blog
BL Literatura
mala BL biblioteka