Novosti

 

 

Ovo je prostor rezerviran za najavu budućih događanja, kao i izvještaje sa već održanih,

vezano uz praksu Kempa i srodnih aktivnosti u našoj školi.

 

 

Lokacija KEMPO treninga
 

 

 

 

 

  

Horvaćanska cesta 58 (odmah do Spara) , UTORAK i PETAK od 18.20 do 19.50 sati

Prvi trening je besplatan za sve zainteresirane

Zašto bi trebali početi vježbati KEMPO u školi BIJELI LOTOS?

Jednostavno zato što su u našoj školi teorija i praksa u potpunosti povezani, zato što se ovdje vježba i živi ono što se podučava. Zato što Vam mi nećemo prodavati maglu, mistiku bez sadržaja, hraniti vas borilačkim iluzijama i sl. Možda Vam navedeno izgleda premalo, ali vjerujte to je jako puno i jako rijetko. Oslobođeni okova „ambalaže“ i raznih imidža, nastojimo činiti živom punu, iskrenu i otvorenu komunikaciju između svih jedinki koje su prisutne u praksi, te istu protegnuti u sve dijelove naših života. Svijetlo istinske ljudske topline, te duboka svijesnost međusobne prožetosti koju tijekom Kempo Puta upoznajemo u vrlo širokoj panorami, ne izbjegavajući ekstreme, uviđamo da je SREDNJI PUT jedan od naših ciljeva. Unutar njega kao pravi produhovljeni ratnici nastojimo održavati nenasilje i unutrašnji mir kao svoju svijeću da ne skrenemo s ispravnog puta.

Zašto nam je mjesto za praksu (dvorana) bitna? Ona je mjesto vrlo prikladno za Kempo praksu. U tom smislu je uvjetno rečeno nezamjenjiva. Naravno, istinski Kempo posvećenici nisu uvjetovani mjestom i prostorom, oni su svjesni da je poduka svagdje gdje je Sensei prisutan, svagdje gdje je prisutan ispravan Kempo duh.

Redovitost dolazaka na treninge je preduvjet za dobar ritam, za postupnost u stjecanju vještine i kondicije, ona je poput puta kojim idemo bez rupa i hupsera. Koliko god treninzi bili teški, na ovaj ili onaj način, oni donose plodove, plodovi nas hrane, a kako bez hrane kroz duži period ne možemo živjeti, tako nije moguće putovati Kempo putem bez redovitog vježbanja.

Prekidi u praksi se događaju, oni nisu nešto prestrašno, sastavnica su gotovo svakog Kempo praktičara jer ipak nismo roboti, pa i oni se pokvare. No, ono što je problem, to su prečesti ili redoviti prekidi vježbanja. Oni su loši zbog mnoštva razloga. Možda je najvažniji onaj vezan uz očuvanje naše ravnoteže ili uobičajeno govoreći zdravlja. Kada redovito motivirano i posvećeno vježbamo, trudimo se do krajnjih granica, standard kvalitete našeg Kempa je u rastu. Svi koji su ovo prošli, to jako dobro znaju. Bez obzira na temeljnu odrednicu „započni svoj KEMPO trening vježbanjem pomnosti“, to nikako ne znači da je isključivo samo svijesni dio uma ispunjen svime onime što naš trening kao dobrobit donosi. Kako je sve više treninga iza nas, sve više iskustava, postignuća, spoznaja i uvida kumulira se u našoj skladišnoj svijesti. Taj dio našeg uma je zapravo gospodar. Kada napravimo prekid, osobito je opasno ako smo dugo predano i snažno vježbali, pa napravili duži prekid od par mjeseci, tada „gospodar“ kod ponovnog početka vježbanja govori ti to možeš, ti to znaš...podsjećajući nas na ono što je bilo nekada, ali pri tome se zaboravlja da su se uvjeti uvelike promijenili, da naše tijelo, naši unutrašnji organi, mišići, zglovobovi nisu više u onakvom stanju kao što su bili kada smo redovito vježbali. Tada smo na jako kliskom terenu gdje smo najranjiviji i to ne od drugih, već od nas samih. Moramo se ponovo vratiti na temeljnu premisu vezano uz "započni svoj Kempo trening vježbanjem pomnosti", te realno i objektivno prihvatiti svoje sadašnje stanje, uz znanje da mi možemo ponovo doći do istog nivoa kao prije i dalje napredovati, ali da nam za to treba vrijeme, te postupnost u povećanju intenziteta samog vježbanja. Najjednostavniji lijek za ovu boljku je redovito dolažnje na treninge, kao i samostalno vježbanje kad god je to moguće, pa makar to bilo svega 5-10 minuta, ali zaista svaki ili gotovo svaki dan.

 

 

Treninzi

Kontakt

Brzi Linkovi

BL Picassa Photo
pogledajte našu fotogaleriju
BL Blog
posjetite BijeliLotos Blog
BL Literatura
mala BL biblioteka