Gashaku (Seminar)

 

 

S vremena na vrijeme tijekom godine BL Kempo studenti se okupe kako bi zajednički vježbali i učili na boravišnim seminarima. Ovi seminari se zovu Gashaku (ili Gashuku) i za vrijeme njihovog trajanja svi studenti žive skupa kao zajednica djeleći hranu i životni prostor (dosta često je to prostor samog Dojoa).

 

 

Svrha Seminara

Zaista teško je opisati kolika je vrijednost odlaska na Seminar te potpuna posvećenost sebi i praksi. BL Kempo, Kempo Yoga, Meditacija i mogućnost osobnog savjetovanja sa Učiteljima zaista su sadržaji koji u velikoj mjeri mogu promijeniti smjer Vašeg životnog tijeka, donijeti nove kvalitete kako u odnosu na svoje cjelokupno biće, tako i u odnosu na bližnje kao i ostale ljude.

Seminar je zamišljen da u Vama probudi i pokrene one dijelove koji su kroz dosadašnji život uglavnom ostajali prikriveni ili nedovoljno razvijeni. Njegova snaga biti će stvarna u koliko dobijete potporu u vlastitom iskustvu da su ponuđeni alati zaista od pomoći, vrijedni u Vašem svakodnevnom životu, da Vam donose radost, mir i osjećaj punoće življenja.

 

Ono što daje osobiti razlog dolaska jest učinak koji nije prosto zbrajanja vremena provedenog u treningu, već progresija koja nastaje u ovakvom okružju koji na najplodonosniji način stvara pretpostavke za razumjevanje sebe i ostvarenje postignuća. Sve navedeno puno je teže ostvariti ako samo dolazite na treninge jer svakodnevni ritam ispunjen obavezama, napetostima, poslom i ostalim frustracijama oduzima puno vremena i energije, tako je trening gotovo samo filter za njihovo pročišćavanje.

 

Prednosti

Ova vrsta aktivnosti vodi obnavljanju i ujedinjavanju energije, te opuštanju i onih najdubljih napetosti kojih obično nismo ni svjesni. Seminar nam daje priliku da ponovno otkrijemo svoje tijelo od kojeg smo se zbog današnjeg načina življenja uveliko otuđili i da s njim uspostavimo kvalitetniji odnos i steknemo nove i zdrave navike. Također ćemo osvijestiti koliko je važan mentalni trening i ostvarena mirnoća praksom Meditacije i Pojanja.

 

Na Gashaku-u studenti mogu razvijati duh prijateljstva s drugim studentima i iz drugih Dojo-a. Zatim razmjenjivati ideje i tehnike na obostranu korist. Vježbanje na Gashaku-u je obično naporno i dugotrajno, te protkano diskusijama i predavanjima na teme povezane s BL Kempom.  

 

 

 

 

Brzi Linkovi

BL Picassa Photo
pogledajte našu fotogaleriju
BL Blog
posjetite BijeliLotos Blog
BL Literatura
mala BL biblioteka