Što je Kempo

 

 

Kempo predstavlja sveobuhvatan sustav osobna razvoja, a tjelesna aktivnost je početak, ali ne i kraj napretka. Treniranjem tijela Kempo pokretom, te umova meditacijom stvaramo korisnu i cjelovitu integraciju ličnosti.

 

 

 

Bijeli Lotos Literatura

 
 
Cjelokupno BL Kempo učenje usmjereno je na integriranje uma i tijela (govora, disanja, energije…), a ne na podržavanje ekstremizma (osobito za duže vremenskstavljanja ili pak pretjerane nagl                  uskoro...o radi na umu, a zapostavlja tijelo (ne hrani kvalitetno, ne pokreće cjelovito i harmonično…) stvaraju se pretpostavke za neravnotežu, a time i ozljede odnosno bolesti. Naravno, u koliko se intenzivno radi na tijelu, a zapostavlja um, također se stvaraju pretpostavke za neravnotežu.

 

Osnovna svrha ovog teksta je otvaranje ili proširenje BL Kempo studentima panoramu vezano uz uvjetno rečeno: drugi bitan aspekt (respiratorno-energetski) Bijeli lotos KEMPO prakse. Ovaj aspekt BL Kempo prakse je poput čamca ili broda koji nas treba prevesti na drugu obalu rijeke ili oceana ali ona istovremeno uključuje obje obale i predstavlja područje prekrasnih izazova, no naravno i opasnosti.

 

Polazište BL Kempo prakse je: TIJELO I UM SU JEDNO

 

Ki ili Chi je moć, važno je tu moć obojiti ljubavlju, svjetlošću, svime onime što uobičajeno nazivamo dobro ili božansko. Kako je usmjerenje BL Kempo prakse prema stanju mira, sklada i mudrosti, dužnost je svih Kempo praktičara podržavati one silnice koje snaže takvo usmjerenje i omogućuju takve plodove. Naravno, moguće je moć usmjeriti na nepovoljna mentalna i tjelesna stanja, što BL Kempo Ka treba pokušati izbjeći koliko god je najviše moguće. 

 

 

 

  

 

Glavni Izbornik

 

Treninzi

 

 

Kontakti

Brzi Linkovi

BL Picassa Photo
pogledajte našu fotogaleriju
BL Blog
posjetite BijeliLotos Blog
BL Literatura
mala BL biblioteka